Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στους «8» του Champions League Μπαρτσελόνα και Σαχτάρ

Κακοί οικοδεσπότες αποδείχτηκαν οι γηπεδούχοι στις πρώτες ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League. Στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Άρσεναλ
ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα, ενώ στην Ουκρανία η Σαχτάρ νίκησε για δεύτερη φορά τη Ρόμα, αυτή τη φορά με 3-0.

Εκπληκτικό παιχνίδι στο «Καμπ Νου», τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο, στη ρεβάνς μεταξύ Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ για την φάση των «16» του Champions League. Στον πρώτο αγώνα στο «Εμιρέιτς» οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει με 2-1 και παρατάχθηκαν στην Βαρκελώνη με σκοπό να κρατήσουν το «0» στην άμυνα.

Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ αμύνονταν υποδειγματικά και σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, διατηρώντας ωστόσο την κατοχή της μπάλας. Στο 16ο λεπτό ο Ντάνι Άλβες εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ, ο Στσέζνι απόκρουσε αλλά τραυματίστηκε. Τη θέση του πήρε ο Αλμούνια που ήταν από τους κορυφαίους της Άρσεναλ στον αγώνα.

Η Μπάρτσα προσπαθούσε να απειλήσει αλλά η πρώτη πραγματικά καλή φάση δημιουργήθηκε στο 35΄. Ο Αντριάνο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και από πολύ δύσκολη θέση σημάδεψε το δοκάρι της Άρσεναλ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέσι μετά από εκπληκτική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι από τον Αλμούνια αλλά το σουτ του ήταν κακό. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα πήρε την εκδίκηση του. Δέχτηκε την έξυπνη μπαλιά του Ινιέστα και με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και την έβαλε στη θέση του οδηγού όσον αφορά την πρόκριση.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η Άρσεναλ ευτύχησε να ξαναμπεί στον αγώνα. Ο Νασρί εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπουσκέτς άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές. Ένα λεπτό αργότερα ο Βίγια είχε την μεγάλη ευκαιρία να δώσει και πάλι προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» αλλά ο Αλμούνια απόκρουσε. Στο 56΄ η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Φαν Πέρσι δέχτηκε μάλλον αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Από αυτό το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αλμούνια είχε κατεβάσει ρολά και είπε ακόμα δυο φορές «όχι» στον Βίγια αλλά η Μπαρτσελόνα έμελε να προηγηθεί με ένα εκπληκτικό γκολ. Ινιέστα, Βίγια και Τσάβι συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταία να πλασάρει εύστοχα για το 2-1. Στο 70΄ ο  Κοσιελνί ανατρέπει τον Πέδρο μέσα στην περιοχή και ο Μπουζάκα σφυρίζει πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μέσι που σκοράρει για δεύτερη φορά.

Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα έχασε πολλές φάσεις αλλά το 3-1 έμεινε. Μάλιστα στο 87΄ η Άρσεναλ πήγε να κλέψει την πρόκριση. Ο Μπέντνερ που είχε περάσει στον αγώνα, βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Μασεράνο πίεσε όσο έπρεπε για να μην σκοράρει ο Δανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου