Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Super Pablo

Σταθερή αξία παραμένει για τον ΠΑΟΚ ο ακούραστος Πάμπλο Κοντρέρας παρόλο που αγωνίζεται ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2009
. Μοναχά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να συγκριθεί με τον Χιλιανό κεντρικό αμυντικό.

Η νίκη επί του Εργοτέλη ήταν έργο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός όχι μόνο πέτυχε το πρώτο γκολ, αλλά συνέχισε τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις. Μάλιστα, παρότι γενικά ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, ο Κοντρέρας συνεχίζει στον δικό του ρυθμό.

Ο 33χρονος κάνει την καλύτερή του σεζόν από τη στιγμή που ήρθε στον Δικέφαλο του Βορρά και έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερες συμμετοχές από τις δύο προηγούμενες σεζόν του. Εχει ήδη παίξει 34 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (συνολικά 42 τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ έως τώρα), ενώ πέρυσι είχε 26 συμμετοχές και στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα 31.
Το θέμα όμως με τον Κοντρέρας είναι άλλο. Τη φετινή σεζόν, που τα παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ είναι πολλά και διαδοχικά, αυτός κάνει την καλύτερη χρονιά του. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν τραβήξει το κουπί είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται ανάσες, ο Κοντρέρας συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις του.

Ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να συγκριθεί με τον Χιλιανό είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Κι αυτό γιατί και οι δυο τους αγωνίζονται δύο σεζόν συνεχόμενα!

Εξηγούμαστε. Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν ο Κοντρέρας είχε ταλαιπωρηθεί από έναν περίεργο τραυματισμό στο γόνατο (ο Σάντος είχε πει ότι κάτι ανάλογο παθαίνουν οι αθλητές στίβου) κι έτσι έχασε το ξεκίνημα της χρονιάς. Απουσίαζε από τους αγώνες με Βαλερένγκα και Χίρενφεϊν, ενώ δεν έπαιξε ούτε τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ στην ενδεκάδα έπαιξε για πρώτη φορά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 25 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, μετά από κάποιους μικροτραυματισμούς, έκανε διαδοχικά παιχνίδια και μέχρι το τέλος των πλέι οφ ήταν βασικός. Στους 43 περσινούς αγώνες του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις αγωνίστηκε 26 φορές, αλλά κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει και τα υπερατλαντικά του ταξίδια για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Χιλής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Η Χιλή προκρίθηκε και ο Κοντρέρας έδωσε κανονικά το «παρών». Μπορεί να μην ήταν βασικό στέλεχος, αλλά σχεδόν όλο το καλοκαίρι το πέρασε στο γήπεδο. Μετά το Μουντιάλ ξεκουράστηκε περίπου 20 μέρες και ενσωματώθηκε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στη Γερμανία. Εχασε το παιχνίδι με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, όντας ανέτοιμος, αλλά η εικόνα της άμυνας του Δικεφάλου ανάγκασε τον Παύλο Δερμιτζάκη να τον επιστρατεύσει στη ρεβάνς, όμως και τότε φάνηκε ότι ο Χιλιανός δεν ήταν έτοιμος.

Από εκεί και έπειτα έγινε βασικός αφού από τα έως τώρα 42 παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχει λείψει μόνο από τα 8, το ένα από αυτά για το Κύπελλο (με τον Ολυμπιακό), όταν επέστρεψε εσπευσμένα στην πατρίδα του για τον θάνατο του πατέρα του. Τώρα το θέμα είναι ο Κοντρέρας να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο που αγωνίζεται από τον Οκτώβριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου