Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Θρίαμβος για ΠΑΣ, έχασε έδαφος ο Διαγόρας

Επιβλητικός παρουσιάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννενα που διέλυσε στους Ζωσιμάδες τη Βέροια με 5-0 για την 24η αγωνιστική της Football League
. Στο μηδέν "κόλλησε" ο Διαγόρας με τον Εθνικό στη Ρόδο.
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και Χρήστο Τζάνη, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέτριψε με 5-0 την Βέροια. Οι "ταύροι" έστειλαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 12' με το δοκάρι του Κώτσιου, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν... έβαλαν μυαλό και ένα λεπτό αργότερα, ο Τζάνης τροφοδότησε ωραία τον Σιαλμά, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ κλείδωσε τη νίκη της μέσα σε ένα δεκάλεπτο (59'-69'), όταν μετά από δύο σέντρες του Τζάνη (η πρώτη από τα δεξιά, η δεύτερη από τα αριστερά), ο Μπακαγιόκο νίκησε τον Καντιμοίρη σε ισάριθμες περιπτώσεις, αρχικά με κεφαλιά κι έπειτα με αριστερό βολέ. Με αυτά τα δύο γκολ, ο Ιβοριανός άσος έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν ντε Βινσέντι και Σκούφαλης στο 74' και το 80' αντίστοιχα, μετά από ισάριθμες ασίστ του εξαιρετικού Μπακαγιόκο.

Για μία ακόμη φορά, ο Διαγόρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, παραχωρώντας δύο πολύτιμους βαθμούς στον Εθνικό. Οι Ρόδιοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, όμως, δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τη σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για την ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη χάθηκε στο 45', όταν ο Φοφανά υπέπεσε σε ένα αψυχολόγητο πέναλτι (έσπρωξε τον Χατζόπουλο) και ο Ζλάτκοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωτηρίου.

Μαγική εικόνα αποτελεί ο θρίαμβος των Τρικάλων επί του Πανθρακικού. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 21' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγκτον, ο Ανδριόλας απέκρουσε ασθενώς και ο Μανουσάκης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 58', μετά από βαθιά μπαλιά του Ουέλινγκτον, ο Μίνγκας από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Κόρμπος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νατσούρα, μοίρασε στον επερχόμενο Κοντογουλίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κλειδώσει τη νίκη για τους Θεσσαλούς. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 82' ο Σαρακατσάνος, μετά από κόρνερ του Μίνγκα.

Στο παιχνίδι της παραμονής ξαναμπήκε η Καλλιθέα, μετά το επιβλητικό διπλό στον Εύοσμο. Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο 11' με σουτ του Πλατέλλα, όμως ένα τέταρτο αργότερα, ο Στεφανίδης έφερε το ματς στα ίσα. Παρόλα αυτά, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους "κυανόλευκους" στο δίλεπτο 52'-54', όταν ο Καλτσάς με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (κόντραρε σε κάποιο πόδι και ξεγέλασε τον Λαμπάκη) κι ένα λεπτό αργότερα, ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιώργου Παπαδόπουλου για έντονες διαμαρτυρίες. Λίγα λεπτά αργότερα (στο 75') αποβλήθηκε και ο έτερος Παπαδόπουλος, ο Νίκος, με συνέπεια η Καλλιθέα να κάνει... πάρτι. Στο 77', μετά από γύρισμα του Καλτσά και ολιγωρία των αμυντικών του Αστέρα, ο επερχόμενος Παπαναστασίου διεύρυνε το σκορ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Παραράς διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου