Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απτόητη η Ίντερ, επτά γκολ η Ουντινέζε

Στο κυνήγι του τίτλου παρέμεινε η Ίντερ που πέρασε από τη Γένοβα με 0-2. Με το ιστορικό 7-0 διέλυσε την Παλέρμο μέσα στη Σικελία η Ουντινέζε
των Αλέξις Σάντσες και Αντόνιο ντι Νατάλε για την 27η αγωνιστική της Serie A. Ο Αμάουρι σταμάτησε τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" με 2 γκολ, νίκη με ανατροπή για Κατάνια κόντρα στην Τζένοα.



 Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο μόλις βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μίλαν, πέρασε η Ίντερ επικρατώντας της Σαμπντόρια στη Γένοβα με 0-2. Οι γηπεδούχοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση αλλά οι «νερατζούρι» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο. Το «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Γουέσλι Σνάιντερ στο 73ο λεπτό βάζοντας την Ίντερ στο ρόλο του οδηγού. Η μεγάλη νίκη ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις με σκόρερ τον Σαμουέλ Ετό. Ο Στάνκοβιτς έκανε τη βαθιά μπαλιά και αφού ο Καμερουνέζος φορ απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε για το τελικό σκορ. Πλέον η Ίντερ αναμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι  της Μίλαν με την Ίντερ τη Δευτέρα.

Ιστορία έγραψε η Ουντινέζε, η οποία "σκόρπισε" με 7-0 την Παλέρμο στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα". Οι "μπιανκονέρι" μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν προβάδισμα 3 τερμάτων με τους Αντόνιο ντι Νατάλε και Αλέξις Σάντσες (2) μέσα στο πρώτο ημίωρο και κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση των "ροζανέρι", με τον Μπατσίνοβιτς να αποβάλλεται στο 39'. Στην επόμενη φάση, ένα λάθος του βασικού τερματοφύλακα της εθνικής Ιταλίας ελλείψει του τραυματία Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Σαλβατόρε Σιρίγκου, έδωσε την ευκαιρία στον ντι Νατάλε να φτάσει τα 2 γκολ, ωστόσο λίγο αργότερα ο Χιλιανός συμπαίκτης του τον ξεπέρασε φτάνοντας σε χατ-τρικ. Οι 2 τους σκόραραν από 1 φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Ματέο Νταρμιάν να αποβάλλεται στο 59' (στο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ντι Νατάλε), ολοκληρώνοντας την καταστροφή για την Παλέρμο. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έκοψαν ρυθμό και έχασαν την ευκαιρία να καταγράψουν την πιο ιστορική εκτός έδρας νίκη, αφού μεγαλύτερες παρέμειναν αυτές με σκορ 8-0 της Πάντοβα κόντρα στη Βενέτσια στις 20 Νοεμβρίου του 1949 και της Μίλαν κόντρα στην Τζένοα στις 5 Ιουνίου του 1955.

Στη Γιουβέντους μπορεί να... εκδιώχθηκε, ωστόσο στην Πάρμα ο Αμάουρι ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του και με 2 γκολ έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, μέσα στο "Ολίμπικο", με 2-2 κόντρα στη Ρόμα. Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα άρχισε δυνατά, σημείωσε 2 γκολ με τους Φραντσέσκο Τότι (πέναλτι) και Ζουάν, αλλά έχασε τον Ντάβιντ Πισάρο με τραυματισμό. Στο δεύτερο μέρος οι "τζιαλορόσι" σάστισαν αναίτια και οι "παρμέντσι" ισοφάρισαν με τα 2 τέρματα του Βραζιλιάνου επιθετικού (το 1ο εκπληκτικό τακουνάκι). Στο 80' αποβλήθηκε ο Μάσιμο Πάτσι για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ακόμα και με 10 παίκτες κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Bαθμολογική "ανάσα" για την Κατάνια, η οποία επικράτησε της Τζένοα με 2-1, παρ' όλο που στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20' με τον Αντόνιο Φλόρο Φλόρες, αλλά οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς μέσα σε 5 λεπτά με τους Μάξι Λόπες (52') και Γκονσάλο Μπερχέσιο (56'). Η Τζένοα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Ντομένικο Κρισίτο (68'), Φλόρες (71') και η Κατάνια με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπλάζεϊ Αουγκούστιν (76') με 2η κίτρινη κάρτα, σε μια φάση όπου η Τζένοα έχασε πέναλτι με τον Μιγκέλ Βελόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου