Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Υπάρχει ζωή στην Στουτγκάρδη, απογοήτευση Λεβερκούζεν

Παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 15', παρά τις απίστευτες ευκαιρίες του Φάνη Γκέκα, η Στουτγκάρδη νίκησε 2-0 την Άιντραχτ
στη Φρανκφούρτη για την 24η αγωνιστική της Bundesliga και ξέφυγε από την τελευταία θέση. Η Λεβερκούζεν χαρίζει τον τίτλο στην Ντόρτμουντ μετά το 2-2 με τη Βέρντερ Βρέμης.

Η Στουτγκάρδη πήρε τη νίκη 2-0 στη Φρανκφούρτη επί της Άιντραχτ κόντρα στη ροή του αγώνα και ελπίζει για τη "σωτηρία". Οι 2 ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, ωστόσο ο Μπρούνο Λαμπαντία είχε να αντιμετωπίσει και την κόκκινη που δέχθηκε ο αρχηγός Ματιέ Ντελπιέρ για ανιαθλητική συμπεριφορά (ο διαιτητής Βόλφγκανγκ Σταρκ έκανε λάθος αρχικά και απέβαλε τον Χαλίντ Μπουλαρούζ, αλλά το διόρθωσε). Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, εκ των οποίων 2 σπουδαίες του Φάνη Γκέκα απέκρουσε ο εξαιρετικός Σβεν Ούλραϊχ και μία 3η το... δοκάρι. Στο ημίχρονο πέρασε στο ματς και ο Γιάννης Αμανατίδης (ο Γιώργος Τζαβέλλας αγωνίστηκε σε όλο το ματς), αλλά και αυτός είδε τον τερματοφύλακα των Σουηβών να κρατά το μηδέν, την ώρα που αυτός της ομάδας του Μίχαελ Σκίμπε, ο αντικαταστάτης του τραυματία Όκα Νικόλοφ, Ράλφ Φέρμαν, μάζεψε 2 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Οι Μάρτιν Χάρνικ και Τάμας Χάιναλ σκόραραν από 1 φορά και έδωσαν το "τρίποντο" στη Στουτγκάρδη.

Μία ημέρα μετά την Μπάγερν Μονάχου, ήρθε η σειρά της Λεβερκούζεν να αποχωρήσει οριστικά από τη μάχη του τίτλου, παραχωρώντας τον στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες απώλεσε προβάδισμα 2 τερμάτων στη Βρέμη στα τελευταία 10 λεπτά και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Βέρντερ, μένοντας 12 βαθμούς μακριά από τους Βεστφαλούς. Όλα πήγαιναν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, με τον Ερέν Ντερντιγιόκ να ανοίγει το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και τον Σιμόν Ρόλφες να κάνει το 2-0 στο 67'. Ωστόσο το αυτογκόλ του Στέφαν Κίσλινγκ στο 83' και η αποβολή του Αρτούρο Βιδάλ στο 87' με 2η κίτρινη κάρτα επανέφεραν στο παιχνίδι τους γηπεδούχους, που βρίσκονται σε περιπέτειες και ήθελαν μόνο νίκη. Το κάτι σαν νίκη ήρθε στο 91', όταν ο Ζεμπάστιαν Πρεντλ ισοφάρισε σε 2-2 και έβγαλε την ομάδα του Τόμας Σάαφ από την ζώνη των πλέι άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου