Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Χ»αμένη ευκαιρία για Λιλ και Λιόν

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στη Γαλλία με περισσότερες πιθανότητες έχασαν Λιλ και Λιόν που ήρθαν ισόπαλες 1-1
. Η Μαρσέιγ έκαμψε την αντίσταση της Νανσί στη Λορένη χάρη στον Αντρέ Αγιό για την 25η αγωνιστική της Ligue 1 και παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Από κοντά και η Παρί Σεν Ζερμέν που νίκησε 2-1 την Τουλούζ.


 Το ντέρμπι της Λιλ με τη Λιόν δέσποζε στη Γαλλία. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να επιστρέψουν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενώ οι "λιονέ" έψαχναν το τρίποντο για να πλησιάσουν την πρώτη θέση. Οι "λιλουά" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σο αλλά ο Κάλστρομ επανέφερε τον αγώνα στα ίσια στο 26΄. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Λιόν πίεσαν, είχαν τις ευκαιρίες αλλά ο Λαντρό ήταν σε εκπληκτική ημέρα και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του για δεύτερη φορά.

Η Μαρσέιγ ευτύχησε να έχει στις τάξεις της έναν καταπληκτικό Αντρέ Αγιό, ο οποίος με 2 γκολ της έδωσε τη νίκη 2-1 στη Λορένη επί της Νανσί. Το παιχνίδι δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, με λίγες πραγματικά καλές στιγμές και αυτές δεν μετατράπηκαν σε γκολ λόγω των 2 τερματοφυλάκων. Η υπεροχή των Μασσαλών ήταν φανερή σε όλο τον αγώνα απέναντι στους ελλιπής γηπεδούχους, που έχασαν με τραυματισμό μόλις στο 11' και τον Αλφρέντ Εντιαγέ. Στο 34' ο Ζουλιάν Φερέ, πάντως, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πάμπλο Κορέα, ωστόσο ο Αγιό "χτύπησε" πρώτη φορά στο 45' και ισοφάρισε. Στο 2ο μέρος ήταν η σειρά του Ντιντιέ Ντεσάμπ να "πονοκεφαλιάσει" από αναγκαστικές αλλαγές (Λοΐκ Ρεμί, Στεφάν Εμπιά), ωστόσο στο 87ο λεπτό πήρε μία ευχάριστη είδηση, αφού ο Αγιό έκανε το 2-1 κι έδωσε το "τρίποντο" στους φιλοξενούμενους.

Παρότι ανησύχησε στα τελευταία λεπτά, η Παρί Σεν Ζερμέν έκαμψε την αντίσταση της Τουλούζ με 2-1 στο "Παρκ ντε Πρενς" και συνεχίζει κι αυτή στο κυνήγι του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 18' κέρδισαν πέναλτι (αν και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους σε ίδια φάση νωρίτερα), ωστόσο ο Πάουλο Ματσάδο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η απάντηση των παικτών του Αντουάν Κομπουαρέ ήταν άμεση, πρώτα με τον Σιλβέν Αρμάν (το 1ο γκολ της Παρί μετά από 2 αγώνες) και στη συνέχεια με το αυτογκόλ του Αντριάν Γκουνίνιο. Ο Πεγκί Λουγιντουλά έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-0 στο δεύτερο μέρος και ο Φρανκ Ταμπανού μείωσε λίγο αργότερα για να δώσει νεό ενδιαφέρον στο ματς. Οι παίκτες της Παρί οπισθοχώρησαν ανεξήγητα και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Μαμαντού Σακό ακόμα και πάνω στη γραμμή για να κρατήσουν το 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου