Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στον ΠΑΟΚ ξέρουν το μυστικό!

Πώς να καταστρέψουν σε λίγες ώρες ό,τι έχτιζαν επί μήνες.
Το απέδειξαν οι παίκτες με την απόφασή τους να απεργήσουν(!)
, γιατί τους οφείλονται δόσεις δύο μηνών, ενώ οι περισσότεροι (εξαιρώ τους ελάχιστους νεαρούς χαμηλόμισθους ) έχουν εισπράξει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το ξεκίνημα της περιόδου. Δεν θα ξεχωρίσω τους παίκτες. Εχουν την ίδια ευθύνη και οι λίγοι που δημιούργησαν το πρόβλημα και οι πολλοί που ακολούθησαν την ανεξήγητη - με τη λογική - απόφαση της αποχής αντί να επιβάλουν την τάξη.

Ανοίγω παρένθεση και διευκρινίζω για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις ότι δεν θεωρώ πως η αποχή της Πέμπτης ήταν η αιτία της ήττας του  ΠΑΟΚ από την Καβάλα. Απλά έπαιξε σημαντικό ρόλο. Κλείνω την παρένθεση.
Μου είναι αδύνατον να δικαιολογήσω τόσο επιπόλαιη συμπεριφορά από παίκτες με τεράστια εμπειρία ( την απόφαση για την αποχή δεν μπορεί να την πήραν ο Τσουκαλάς με τον Γιακουμή ) που μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα εξοφλήθηκαν μεγάλο μέρος του ποσού που τους οφείλονταν από την ΠΑΕ.

Αντί αποχής θα μπορούσαν οι αρχηγοί να ζητήσουν μια συνάντηση με τον Θόδωρο Ζαγοράκη ( αν δεν τους κάλυπταν οι τοποθετήσεις του τεχνικού διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη ) προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα που τους απασχολούσε. Προτίμησαν την λύση της αποχής που μειώνει την προσωπικότητα τους και πληγώνει την ομάδα. Και ολ΄ αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στην Μόσχα και τα συγχαρητήρια που απέσπασαν.

Δεν αθωώνω για όσα συνέβησαν ούτε την διοίκηση ούτε την τεχνική ηγεσία. Και δεν τους αθωώνω γιατί έμειναν θεατές σε μια κατάσταση που όφειλαν να ελέγξουν και νααποτρέψουν. Λένε - κι έχουν απόλυτο δίκιο - πως «καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν». Και στον ΠΑΟΚ δεν πρόλαβαν να σβήσουν την φωτιά που σιγόκαιγε στα αποδυτήρια. Για άλλη μια φορά κάτω από τη μύτη των μελών της διοίκησης και των προπονητών οι παίκτες πήραν απόφαση αποχής από την προπόνηση δίνοντας τροφή για σχόλια, αδικώντας τους εαυτούς τους.

Δεν υπήρξαν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά από την διοίκηση ( είναι η Τρίτη φορά που το διαπιστώνω μετά λύπης τα τρία τελευταία χρόνια ) για να εκτονωθεί η κρίση πριν εκδηλωθεί ή έστω πριν πάρει διαστάσεις.

Υ. Γ. 1 Αγωνιστικά η Καβάλα πέτυχε μια πανάξια νίκη στην Τούμπα κι αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί στις προσπάθειες που επιχείρησαν στο β΄ ημίχρονο η νίκη τους θα έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με φόρα από την Μόσχα το παιχνίδι, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις της φιλοξενούμενης ομάδας προδομένος από δυνάμεις. Οι επιλογές του Μάκη Χάβου ήταν αποτυχημένες σε ότι αφορά το rotation των παικτών. Οι περισσότεροι μόλις και μετά βίας κατάφεραν να τελειώσουν. όρθιοι το παιχνίδι και είναι λογικό όταν αναγκάζονται να παίζουν κάθε τρεις μέρες παιχνίδι ενώ υπάρχουν ξεκούραστοι παίκτες στον πάγκο που δεν χρησιμοποιούνται.

Υ. Γ. 2 Ο Παππάς το έκανε πάλι το θαύμα του. Ήταν ο μόνος που δεν είδε το πέναλτι του Γκαλίνοβιτς στον Ελ Ζαρ. Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και στο παιχνίδι των δυο ομάδων στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος. Ήταν ο μόνος που δεν είχε δει το πέναλτι του Καρντόσο στον Σαλπιγγίδη.

Υ. Γ. 3 Όσο ο Ζαγοράκης ανέχεται τον Πιλάβιο και τους «παπάδες» ο  ΠΑΟΚ θα έχει ανάλογη αντιμετώπιση από τους διαιτητές.

Υ. Γ. 4 Ίσως η ανώμαλη προσγείωση της Κυριακής έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια. Η έπαρση δεν είναι καλός σύμβουλος όπως αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου