Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ηρακλής - Πανιώνιος 1-1

Με γκολ του Μαχόπ στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ηρακλής απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο
, στο πλαίσιο της 27ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Μήτρογλου είχε ανοίξει το σκορ στο 39΄ για τους «κυανέρυθρους», ενώ ο «Γηραιός» έχασε πέναλτι στο 19΄ με τον Ιάκομπ (απέκρουσε ο Μάχο).
Οι γηπεδούχοι, που γνώριζαν ότι με νίκη ουσιαστικά εξασφάλιζαν την παραμονή τους, μπήκαν δυνατά στο ματς και δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά... σκόνταψαν στον Μάχο. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αραμπατζή στο 7΄, κυρίως όμως το πέναλτι του Ιάκομπ στο 19΄, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Ρουμάνος επιθετικός, σε ανατροπή του από τον Μάχο, ο οποίος όμως πήρε τη... ρεβάνς. Σταδιακά οι Νεοσμυρνιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν, στο 39΄: η έξυπνη κεφαλιά-πάσα του Γουνδουλάκη βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μήτρογλου, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Μπαντή και σημείωσε το έβδομο τέρμα του με την κυανέρυθρη φανέλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένταση, καθώς οπαδοί του «Γηραιού» συγκεντρώθηκαν στα επίσημα και αποδοκίμασαν παίκτες και τεχνική ηγεσία. Ο Επαλέ στο 52΄ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να... ηρεμήσει τα πνεύματα, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής (αλλά από πλάγια θέση) έφυγε άουτ. Στο 65΄ η ολιγωρία του Μπαντή να απομακρύνει λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά στον Ηρακλή, καθώς ο Μήτρογλου πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 79΄ ο Πανιώνιος είχε άλλη μία καλή στιγμή, με τον Μπαντή να αποκρούει το δυνατό σουτ του Κβιρκβέλια, αλλά τελικά ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό στην εκπνοή: ο Ζερκά σέντραρε, η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Μαχόπ και ο Καμερουνέζος -που είχε μπει δέκα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή- με δυνατό σουτ νίκησε τον Μάχο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου