Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εργοτέλης-ΑΕΚ 2-3

Νίκη που τη φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σημείωσε η ΑΕΚ επί του Εργοτέλη με 3-2 στην Κρήτη
, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Μπλάνκο (36΄) και Μπερνς (49΄), μείωσε για την ομάδα του Ηρακλείου με πέναλτι ο Λεάλ, στο 60ο λεπτό, ο Γεωργέας έκανε το 1-3 στις καθυστερήσεις και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φραγκουλάκης με φάουλ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Στη φάση που καταλογίστηκε η "εσχάτη των ποινών" αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μανωλάς.
Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της πολυήμερης βροχόπτωσης στην πόλη του Ηρακλείου, είχε επιπτώσεις στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν κατέστη δυνατόν να απομακρυνθεί όλο το νερό. Μάλιστα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης είχαν εκφραστεί αμφιβολίες κατά πόσο θα ήταν δυνατή η τέλεσή της.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ΑΕΚ προσπάθησε και πέτυχε να επιβάλει το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 12ο λεπτό με το σουτ του Ματέος που παραλίγο να αιφνιδιάσει το Δασκαλάκη και την προσπάθεια του Μπλάνκο στο 21΄, που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 28΄ ο Αργεντινός επιθετικός της Ενωσης υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ χωρίς να είναι κι ενώ έφευγε μόνος, αλλά στο 36΄ ο στράικερ της ΑΕΚ πήρε την εκδίκησή του: ο Γκερέιρο γύρισε την μπάλα από δεξιά και ύστερα από τη σύγχυση που ακολούθησε ο ευρισκόμενος στο έδαφος Μπλάνκο την έστειλε στα δίχτυα.

Το εις βάρος τους τέρμα φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες του Εργοτέλη, που σε ένα δίλεπτο έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Η πρώτη εξ αυτών καταγράφηκε στο 42΄, με την κεφαλιά του Ορφανού να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα, ενώ στο 44΄ η προβολή του Νασούτι στην άδεια εστία έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση, στο σουτ του Τζούνιορ.

Τέσσερα λεπτά από το ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μπερνς, που δέχθηκε την σέντρα-πάσα του Γκερέιρο, αλλά στο 58΄ το παιχνίδι "πήρε φωτιά": στην κεφαλιά του Μπούντιμιρ η μπάλα βρήκε τον αγκώνα του Μανωλά, που δεν είχε την παραμικρή πρόθεση καθώς δεν προσπάθησε να παίξει τη μπάλα αλλά αυτή βρήκε το χέρι του, από πολύ κοντινή μάλιστα απόσταση. Ο Κωνσταντινέας όμως είδε παράβαση, έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λεάλ στο 60΄ και ταυτόχρονα απέβαλε με 2η κίτρινη το νεαρό αμυντικό. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, ο Εργοτέλης πίεσε πολύ και στο 82΄ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λεάλ παρέσυρε πάνω του την αντίπαλη άμυνα και στο γύρισμα που επιχείρησε ο Ρομάνο προσπέρασε τη μπάλα (!) πριν τη βρει, απέναντι από το Σάχα.

Ο αγώνας, όμως, είχε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 88΄ αποβλήθηκαν οι Νίκος Καραγεωργίου και Βασίλης Δημητριάδης, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από πάσα του Μπάχα στον Μίτσελ, κούρσα του τελευταίου και γύρισμά του ο Γεωργέας έκανε το 1-3, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Φραγκουλάκης, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ ο Κωνσταντινέας είχε δείξει μόλις πέντε λεπτά έξτρα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου